Használat

Mosáshoz

Tegyünk 6-8 FÉL mosódió-héjat (3-4 egész félbetörve) a kis mosótasakba (akár zokniba is), és jól bekötve tegyük a ruhák közé a mosódobba. Ezzel az adag mosódióval legalább 2-3, de alacsonyabb (30-40°C) hőmérsékleten akár 4 alkalommal is moshatunk. Öblítőt nem kell használni! Ruháink így is puhábbak lesznek.
Ne feledjük, hogy a mosódió bármilyen hőfokon, bármilyen színű és anyagú ruházat mosására is alkalmas. Aki most használja először a mosódiót, annak ajánlatos egy ruhák nélküli gyorsprogramot elindítani a diókat tartalmazó mosótasakkal. Ezt követően a fenti módon moshatunk.

A nagyobb hatás eléréséért

Ajánlott egy-két mosódió-héjjal többet elhelyezni a kis zsákban, amivel a tisztítás erejét növelhetjük a koszosabb ruhák esetén. Ezzel egy csapásra kiküszöbölhetjük a keményebb víz okozta problémákat is. Egy újabb megoldást jelenthet, ha széttördeljük vagy előzetesen vízben áztatjuk a dióhéjakat, így a saponin mosáskor még jobban ki tud oldódni a vízbe.

A fehérítésért

Mivel a dió nem tartalmaz optikai fehérítőt, ezért a mosódió mellett erősen ajánljuk fehérítő anyagok használatát, amivel garantálhatjuk a fehér ruhák további ragyogását.
Fehérítő anyagok: oxigén alapú nátrium-perkarbonát vagy a szódabikarbóna. Termékeink közül az OXI-MAX-ot ajánljuk.

Az erős foltok ellen

Nehezen eltávolítható foltok (vér, fű, erős sár), zsíradékok eltávolításához a mosódiót remekül egészíti ki a mosószóda vagy a mosószappan.

A kellemes illatért

Sokan nem szeretjük, hogy ha a mosást követően különböző illatok áradoznak a ruhákból, jóllehet finom illatúak, de a tudat alatt ott motoszkál bennünk, hogy mégiscsak valamiféle vegyi anyag veszi célba a szaglószervünket. A mosódióval a ruhák önmagában csak friss illatot adnak. Amennyiben ragaszkodunk mégis a különféle illatokért, akkor arra remek természetes megoldást nyújtanak a 100%-os illóolajak. Ebből néhány cseppet adjunk 1-2 deci langyos vízhez, amit helyezünk el az öblítős-rekeszbe.

Használjuk ne csak mosásra!

Hajmosásra, mosogatásra vagy házi kedvenceink mosdatására is alkalmas. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy 5-6 összetört héjat 10 percig forralunk, majd leszűrve használhatjuk az előbb említett tevékenységekre is.

Kamillás folyékony mosódió

1,5 l folyékony kamillás mosódió 50 alkalomra elegendő, mely heti 3x-i mosást feltételezve ¼ évre elegendő. Használata egyszerű. A dobozon feltüntetett mennyiséget öntse a mosógép mosószeradagoló tartályába – közepesen szennyezett ruha esetén 1 kupakkal – és már indulhat is a mosás 30-90 C fokig. Öblítő hozzáadása nem szükséges, mivel a mosószer rendelkezik természetes illatanyag és vízlágyító funkcióval, ezáltal a ruhák mosás után illatosak és kellemes tapintásúak lesznek és mosógépünk is ragyogni fog, nem kell drága vízlágyítókra költeni.

Erős szennyeződés esetén tegye a mosószert közvetlenül a foltra, vagy használja az Oxi-Max folttisztítónkat.

Fehér ruhák esetén javasoljuk1,5-2 evőkanálnyi mosószóda hozzáadását, mivel a mosószer az üzletekben kapható vegyi mosószerekkel ellentétben nem tartalmaz optikai fehérítőt.